28.10.2013

Volgansieniteen sekoittaminen esim voiteisiin, öljyihin, mehuihin

Olen saanut muutamia kysymyksiä liittyen valmiin volgansieniteen sekoittamisesta muihin aineisiin.

Mehut

Volgansienitee sekoittuu hyvin erilaisiin mehuihin. Maku ei ehkä ole aina hyvä. Pitää muistaa, että volgansienitee on hapanta. Joskus käy niin, että juoma pääsee syystä tai toisesta käymään liian happaman makuiseksi eikä oikein maistu sellaisenaan. Tai juoman maku ei vaan ole suun makuista kun sen aloittaa ensimmäistä kertaa.

Kannattaa laimentaa juoma aina lasillinen kerrallaan. Ja oma kokemukseni liian happaman juoman suhteen on ollut omenamehu. Sekoituksesta tuli oikeastaan hyvin makeaa juomaa. Mutta kannattaa testata sekoittamalla vaikkapa puoli lasillista mehua ja lisätä siihen volgansieniteetä oman maun mukaan.

Ei kannata tehdä jääkaappiin pulloihin valmista mehu-volgansienitee sekoitusta. Volgansieniteehän jatkaa käymistään ja mehuissa on aina sen verran hedelmäsokeria (jos siis käyttää tuoremehuja) että pulloon tehty hyvältä maistuva seos ei muutaman päivän kuluttua enää olekaan hyvän makuista.

Voiteet

Emulsiopohjaisiin perusvoiteisiin volgansieniteetä voi hyvin sekoittaa. Sekoitussuhde riippuu paljon voiteen juoksevuudesta. Ensin kannattaa tehdä pieni erä vaikkapa erilliseen purkkiin ja sitä kautta löytää omaan käyttöön sopiva sekoitus. Jälleen kerran kuitenkin on hyvä muistaa, että volgansienitee saattaa jatkaa käymistään ja purkkiin kasvaa uusi sieni tai sekoitettu voide sakenee. Tämähän ei ole vaarallista, mutta hyvä ottaa se huomioon, etä näin saattaa käydä ettei sitten ylläty.

Öljyt

Volgansienitee sekoittuu huonosti erilaisiin öljyihin. Olen itse käyttänyt huoneenlämpöistä kookosöljyä ja volgansieniteetä sekoitettuna hiuksiini öljyhoitona. Valmistan pieneen pulloon seoksen laittamalla puolet kumpaakin ja ravistan pulloa erittäin voimakkaasti ja hieron seoksen nopeasti päänahkaan ja hiuksiin. Isompia määriä voi toki valmistaa, mutta on muistettava, että pulloa on ravistettava hyvin aina ennen käyttöä.

Kuumat juomat

Volgansieniteetä ei tule sekoittaa kuumaan kahviin, kaakaoon, teehen tai muuhunkaan kuumaan juomaan. Kuumuus muutenkin tappaa volgansienen, joten edes kerralla juotavaa annosta ei suositella sekoitettavaksi kuumaan juomaan.

Ei kommentteja: